
محسن مردعلی جانشین مدیرعامل بنیاد علوی از تعویض پلهای گرگر در مناطق زاگرسنشین تا پایان سال آینده توسط بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی خبر داد.
به گزارش مدیریت روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ مردعلی با اشاره به مشکلات زیرساختی در مناطق محروم، اظهار داشت: یکی از برنامههای بنیاد علوی برای سال آینده، جایگزینی پلهای استاندارد و مناسب به جای پل های ناایمن گرگر است.
وی با بیان اینکه این پلها سالها مورد استفاده دانشآموزان و ساکنان محلی برای عبور از رودخانهها بودهاند، تصریح کرد: فرسودگی شدید و خطرات استفاده از این پل ها، مردم را با مخاطرات جدی ایجاد مواجه است.
مردعلی با تشریح وضعیت این پلها گفت: سازهها و تسمههای پلهای گرگر بسیار قدیمی هستند و هنگام عبور، دست عابران آسیب میبیند یا در برخی موارد، سقوط از این پلها به مرگ افراد منجر شده است.
وی تاکید کرد با توجه به خطرات ناشی از استفاده از این سازه های غیر ایمن، تعویض آنها در اولویت برنامههای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی قرار گرفته و تاکنون ۲۰ نقطه حادثهخیز در مناطق محروم شناسایی و نشانگذاری شده است.
مردعلی افزود: تمامی مناطق زاگرسنشین درگیر این مشکل هستند و پس از اجرای طرح، ارزیابی مجدد انجام خواهد شد. در صورت باقیماندن پلهای گرگر در دیگر مناطق، برنامهریزی برای حذف کامل آنها ادامه خواهد یافت.
خاطر نشان می شود: پل های گرگر نوعی سازه معلق سنتی هستند که در برخی مناطق روستایی و کوهستانی ایران، بهویژه در مناطق زاگرسنشین، برای عبور از رودخانهها ساخته شدهاند. این پلها عمدتاً از کابلهای فلزی، تسمهها و چوب تشکیل شدهاند و به دلیل فرسودگی و نبود استانداردهای ایمنی، همواره خطرساز بودهاند.
در سالهای گذشته، حوادث متعددی در ارتباط با این پلها رخ داده است که برخی از آنها به آسیبدیدگی شدید ، بهویژه دانشآموزان، منجر شده است. پلهای گرگر بهعنوان یکی از نمادهای کمبود زیرساخت در مناطق محروم شناخته میشوند و در سالهای اخیر، تلاشهایی برای جایگزینی آنها با پلهای ایمنتر صورت گرفته است.
با توجه به اهمیت موضوع، بنیاد علوی و سایر نهادهای مسئول، برنامههایی برای حذف این پلها و احداث پلهای استاندارد در این مناطق در دستور کار قرار دادهاند.